Skip to main content

Praktisch

Afmelden

Een afspraak afzeggen kan kosteloos indien je uiterlijk 48 uur voorafgaand aan de afspraak de behandeling afmeldt. Dit kan telefonisch of per e-mail, waarin je de dag en tijd vermeldt waarop je een afspraak hebt. Ik kan dan op de gereserveerde tijd een andere cliënt helpen, waardoor ik geen kosten in rekening hoef te brengen.

Indien je niet in staat bent om de afspraak af te melden of wanneer je de afspraak gewoon vergeten dan moeten wij helaas de gereserveerde tijd in rekening brengen.

Korter dan 48 uur voor de afspraak worden de kosten in rekening gebracht. Weekenden tellen hierin niet mee.

Werkwijze

Intake

We starten met een intake om jouw hulpvraag helder te formuleren, én een eerste gevoelservaring die je laat voelen wat jij kan met je gevoel. Gevolgd door twee of drie sessies met ervaringsoefeningen waardoor je direct ervaart wat haptonomie is en wat haptonomie voor jou kan betekenen.

Wil je de twee formulieren ‘Behandelovereenkomst’ en ‘Intakeformulier voor volwassenen’ downloaden en ingevuld meebrengen naar het intakegesprek?

Gesprekken en lichaamsgerichte oefeningen

Door middel van gesprekken, aanraken en lichaamsgerichte oefeningen word je je meer bewust van je gevoel en van je patronen. Je krijgt verstand van wat je beweegt (emotioneel), hoe je beweegt (fysiek), en hoe dit een rol speelt in contact met anderen.

Na de eerste drie sessies bepalen we in een gesprek wat de behoeften en/of mogelijkheden zijn voor een vervolgtraject.

Duur sessie

45 tot 60 minuten.

Tarieven en vergoeding

In 2021 en 2022 zijn de tarieven van Haptonoom Tilburg ongewijzigd gebleven. Door de sterk gestegen kosten zijn wij genoodzaakt om onze tarieven te verhogen.

Per 1 januari 2023 wijzigen daarom de tarieven naar:

Haptotherapie
per sessie (was € 92,50)
€ 100,00
Haptocoaching zakelijk
per uur excl. btw (was € 127,50)
€ 140,00
Relatiebegeleiding
per sessie (was € 145)
€ 160,00
Teamcoachingop aanvraag

Vergoeding

Omdat ik een geregistreerd en erkend GZ Haptotherapeut ben, kunt u in aanmerking komen voor een bijdrage van uw ziektekostenverzekeraar. Of en hoeveel is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. De basisverzekering dekt de kosten van een behandeling haptotherapie niet.

Haptotherapie valt onder de noemer complementaire zorg, alternatieve behandelwijze, psychosociale zorg of alternatieve beweegzorg.

Er is geen verwijsbrief nodig.

Een volledig overzicht van de vergoeding per zorgverzekering en per aanvullend pakket, kan je bekijken op hapto.nl/vergoeding.