Haptonoom Tilburg

denken, voelen & doen

Praktisch

Afmelden

Email: lianne@haptonoomtilburg.nl

Sms: 06-14679141.

Korter dan 48 uur voor de afspraak worden de kosten in rekening gebracht.

Haptonoom-Tilburg_praktisch

Werkwijze

Intake

We starten met een intake om jouw hulpvraag helder te formuleren. Gevolgd door twee of drie sessies met ervaringsoefeningen waardoor je direct ervaart wat haptonomie is en wat haptonomie voor jou kan betekenen.

Wil je de twee formulieren ‘Behandelovereenkomst‘ en ‘Intakeformulier voor volwassenen‘ downloaden, via de computer invullen en daarna afdrukken op papier? Neem deze formulieren dan vervolgens mee naar het intakegesprek?

Gesprekken en lichaamsgerichte oefeningen

Door middel van gesprekken, aanraken en lichaamsgerichte oefeningen word je je meer bewust van je gevoel en van je patronen. Je krijgt verstand van wat je beweegt (emotioneel), hoe je beweegt (fysiek), en hoe dit een rol speelt in contact met anderen.

Na de eerste drie sessies bepalen we in een gesprek wat de behoeften en/of mogelijkheden zijn voor een vervolgtraject.

Duur sessie

45-60 min.

Vormen van haptotherapie

In de praktijk kun je in verschillende vormen haptonomie ervaren. Hieronder staan de verschillende vormen vermeldt.

Individuele haptotherapie

Doorgaans is de haptotherapie in de individuele vorm.

Gezamenlijke haptotherapie

Ook mogelijk is therapiesessies samen met je partner en/of kind. Willen jullie verstand krijgen hoe het zit met jouw gedrag en de invloed daarvan op de ander? Wat maakt dat jij en je partner/kind toch steeds weer in (intern) conflict komen? Wil je kijken wat jij doet waarop die ander reageert. Dit zit m niet in de inhoud van jullie gesprek maar we kijken naar de gevoelsmatige onderlaag. Geef daar woorden en expressie aan.
Of willen jullie juist weten waarom het goed gaat en de kwaliteit van de relatie verder verhogen?

Haptotherapie in combinatie met fysiotherapie of psychologische behandeling

Haptotherapie kan heel goed ingezet worden in combinatie met psychologische behandeling of fysiotherapie of bij psychosomatische klachten zoals spanningsproblemen, concentratieproblemen, vormen van overbelasting. Of het omgaan met pijn. (pijn verwerken, dragen, omgaan met grenzen en beperkingen).
Een verwijsbrief voor behandeling is niet nodig.

Haptonomische coaching en training

Overal waar mensen samenwerken spelen gevoelens een belangrijke rol. Bewust omgaan met gevoelens geeft inzicht in je persoonlijke kwaliteiten en ontwikkelingskansen. Gevoelens beïnvloeden de communicatie en de stijl van werken en samenwerken. Haptonomische coaching en training besteedt aandacht aan het bewust worden van gevoelens, gedrag en het leren begrijpen en gebruiken van signalen van je lijf. Met de bedoeling om je eigen gevoelens, gedachten en gedrag beter op elkaar af te stemmen. En af te stemmen op je omgeving.

Tarieven en vergoeding

Kosten

  • Haptotherapie: € 88 per sessie. (50-60 min.)
  • Hapto-coaching zakelijk: € 115 per uur (excl. btw).
  • Relatietherapie € 127 per sessie. (75-90 min.) Per 1 juli 2019 € 135 per sessie

Vergoeding

Voor geregistreerde haptotherapeuten kunt u in aanmerking komen voor een bijdrage van uw ziektekostenverzekeraar. Of en hoeveel is afhankelijk van uw verzekering. Haptotherapie valt onder alternatieve geneeswijzen. Er is geen verwijsbrief nodig.