Haptonoom Tilburg

denken, voelen & doen

Haptotherapie: wat het je oplevert

Wat levert haptotherapie je op?

 • Je gevoel gebruiken
 • Makkelijk bewegen
 • Begrip van je gevoel
 • Lekker in je vel zitten
 • Meer energie
 • Bewust zijn van jouw (non-verbale) communicatie
 • Vergroten van jouw mogelijkheden
 • Plezier
 • Nee leren zeggen
 • Grenzen (aan)voelen
 • Anders denken en anders doen
 • Tevredenheid
 • ‘harder fietsen zonder harder te trappen’
 • Kunnen lachen om je eigen onhandigheden

Haptonoom-Tilburg_vrijheid

Cliëntervaringen

“Ruim een jaar geleden kwam ik vanwege een burn-out bij Lianne terecht.

Ik was het contact met mezelf volledig kwijtgeraakt. Ik was ontzettend gestrest en leefde alleen maar vanuit mijn hoofd. Mede dankzij Lianne, waarbij ik me al snel op mijn gemak voelde doordat ze op een warme en toegankelijke manier communiceert, heb ik beetje bij beetje geleerd weer contact met mijn lijf te krijgen en beter te luisteren naar de signalen die mijn lichaam me geeft. Ze heeft me geholpen om op een andere manier naar dingen te kijken en dus vooral meer te voelen.

Ik probeer nu bewuster te leven en keuzes te maken die beter bij mij passen. Elke keer weer.

Fijne gevoelens zijn altijd prettig, maar ook de minder prettige gevoelens mogen hun ruimte krijgen. Alles mag er zijn! ”  Mei 2019 (vrouw 32)

“Na een periode van overspannenheid heb ik de hulp ingeschakeld van Lianne. Ik zat vast in mijn hoofd en blokkeerde op mijn werk. Het omgaan met ‘druk’ van buitenaf viel me steeds zwaarder. Lianne heeft me geleerd om mijn lijf weer in te schakelen, en te voelen wat die druk met me doet. Om de ruimte te pakken, soms door mee te bewegen, dan weer door zelf positie in te nemen. Door Lianne sta ik weer stevig en ben ik me meer bewust van de ruimte die ik mag innemen. Dat bewustwordingsproces heeft ze op een heel prettige manier begeleid. Lianne vinkt niet af, maar vonkt aan! Ze heeft me (letterlijk) in beweging gebracht.” Sept. 2018 (man, begin 40)

“Door Lianne’s werkwijze ben ik me er bewust van geworden hoe snel ik naar mijn hoofd kan schieten. Ik vergat te voelen. Daarnaast hield ik me vaak groot in gezelschap van anderen, uit angst hen met mijn verdriet te belasten. Door de oefeningen heb ik leren voelen hoezeer ik me éérst bezig hield met de ander, en dan pas met mezelf. Haptonomie heeft me geholpen om meer van binnen naar buiten te leven in plaats van andersom en om meer in contact te staan met mijn gevoel.
De manier waarop Lianne in contact staat heb ik als heel integer en prettig ervaren. Ik vond het in het begin heel eng om te worden aangeraakt, maar het heeft me erg geholpen mensen weer wat dichterbij toe te laten! ” sept. 2018 (vrouw 29jr.)

“Ik voelde me heel erg alleen, en vooral heel erg alleen in mijn verdriet. Lianne leerde me om het verdriet wat ik mee draag echt te mogen voelen, en dat ik het niet alleen hoef te dragen.” (vrouw midden 30)winter 2016

“Lianne heeft me echt geholpen om bij mijn kern te komen. Op een heldere, nuchtere en toegankelijke manier laat ze de principes van haptonomie zien en voelen. Ik voelde me altijd een stuk beter na mijn bezoek. Ik raad iedereen Lianne en haptonomie aan!” Januari 2018 (vrouw 27)

“Ik ben dankbaar voor de fijne haptonomie sessies van Lianne. Door de sessies heb ik het vertrouwen in mezelf teruggevonden. Lianne stelde mij op een juiste en passende manier op me gemak. Ik was onbekend met het begrip ‘haptonomie’. Onderliggend was ‘voelen’ voor mij iets oppervlakkigs en onbekends. De zoektocht aan durven gaan om te kijken wat ik allemaal kan voelen. Ik kon mezelf kwetsbaar op stellen, heb onzekerheden mogen erkennen en dit kunnen uitspreken. Door de samenwerking met Lianne mocht dit er voor mij allemaal zijn. Ik heb mezelf leren kennen, wat is de invloed van mijn omgeving en hoe ik kan ik daar mee omgaan. Door de hulp en het vertrouwen van Lianne heb ik deze mooie stappen mogen maken. Ik ben opgelucht en blij!”
Dec. 2017- 24 jarige vrouw-

“Lianne heeft me geleerd en laten inzien dat ik mijn denken, voelen en doen zelf positief kan beïnvloeden.
Zij kan zeer goed naar je luisteren en weet de de vinger op jouw zwakke punten te leggen.
Ze behandelt je met respect en is een kei in haar vak.
Ik zit weer stukken beter in mijn vel en ben haar daar zeer dankbaar voor.Dank je wel Lianne.”
mei 2018(vrouw 70)

“Lianne heeft het vermogen om op een hele natuurlijke manier je vragen en oefeningen te laten doen, zodat ik zelf de stappen neem en zelf nieuwe inzichten vorm om mezelf nieuwe gezondere patronen eigen te maken. Lianne is zeer professioneel als het gaat om respect, gesprekstechnieken en vakmanschap. Ze kan op een intuïtieve manier jouw tempo aannemen en zorgen dat je als cliënt je erg op je gemak voelt en zelf het stuur in handen hebt. Dit, samen met Lianne’s vrolijke en open karakter, is werken met Lianne werkelijk een spannend avontuur! Dank je Lianne!”
(man midden 30)

“De sessies met Lianne waren mijn eerste ervaringen op het gebied van voelen, denken en doen. Door de gesprekken met Lianne kreeg ik veel nieuwe inzichten in mijn manier van denken en het vastzitten in patronen. Door de juiste vragen te stellen en door middel van oefeningen werd ik steeds meer bewust van mijn gevoel en de mogelijkheden om hierop te reageren. Door haar professionele en vertrouwde manier van werken voelde ik me erg op mijn gemak waardoor het erg fijn werken was met Lianne. Bedankt voor de sessies, inzichten en het respect hoe je met mij bent omgegaan.”

“Ik kwam bij Lianne aan op aanraden van mijn huisarts. Ik hield er eigenlijk niet van om aangeraakt te worden, maar stond volledig open voor iets nieuws. Ik wilde me gewoon weer het gevoel hebben alsof ik in m’n lichaam paste. Na de eerste 2 afspraken had ik al snel door dat ‘ontspannen’ iets was wat ik totaal niet kon maar ik voelde me veilig genoeg om het te proberen. Nu ben ik al stukken minder huivering voor aanraking en kan ik mezelf de tijd en ruimte geven om me te ontspannen. Ook heb ik geleerd dat ik boos mag worden en aan mag geven wanneer ik iets nodig heb. Ondanks dat ik nog steeds in het proces zit van me beter voelen, heb ik heel veel te danken aan Lianne dat ik dit weer een beetje zelf kan.”